detox innerwave

Woordje vooraf aan mijn Detox-kuur

9 Comments
detox innerwave
Detox pakket van Innerwave

05-10-2015
Ruim een jaar geleden ben ik gestopt met brood eten. Zomaar…ineens…terwijl ik een echte broodeter was. Ook ben ik altijd een slechte eter geweest, lustte niet veel en als kind zijnde uit eten gaan, vond ik echt een hel.
Maar wat ga je dan eten als je geen brood meer neemt als ontbijt en lunch? En je eigenlijk ook niet zo veel lust en nieuwe dingen proeven vreselijk vind?
In het begin at ik dus veel hetzelfde en heb mezelf langzaam gedwongen om toch nieuwe dingen te gaan proberen.
In mei kwam er via Health Club Open Air (waar Marvin en ik graag sporten) en Open about Food een facebookpagina: Feel Good, Eat healthy for 21 day’s.
Hier werd 3x een weekmenu geplaatst. Hier heb ik wat inspiratie op kunnen doen. Sindsdien eet ik als ontbijt, lunch en diner iedere dag in de week iets anders en zit er naar mijn mening genoeg variatie in mijn eten, ik vind het lekker en het is ook nog gezond!
Maar natuurlijk eten we ook nog wel eens ongezonde dingen. Die zijn ook lekker en ik vind dat dit op zijn tijd ook gewoon moet kunnen.
Dit is ook de reden waarom ik niet in een dieet geloof. Ik ken meerdere mensen in mijn omgeving die een dieet volgen, 25 kilo afvallen (waar ik overigens mega veel respect voor heb), maar vervolgens die 25 kilo er ook gewoon weer aan laten komen (daar heb ik dan weer iets minder respect voor). En dan beginnen ze weer opnieuw. En dit cirkeltje hebben ze inmiddels misschien wel al 4 keer gedaan. Volgens mij kan dat nooit goed zijn voor je lichaam. En ik vraag me dan af of die mensen het zelf niet zonde vinden van al hun werk/energie!

Sinds mijn ‘nieuwe levensstijl’ wil ik al heel graag een keer een Detox-kuur doen, maar om eerlijk te zijn, liep ik altijd een beetje tegen de kosten aan. Ik hoorde steeds meer mensen in mijn omgeving die dit gingen doen en ben er achter gekomen dat er verschillende Detox-programma’s zijn. Door te informeren bij deze mensen ben ik erachter gekomen waarom ik dit zo graag wil en wat ik dus wel, maar ook wat voor kuur ik juist niet zou willen doen!
Ik ben verslaafd aan sporten en mag denk ik toch wel zeggen dat ik slank ben, dus voor het afvallen hoef ik het zeker niet te doen. Maar het reinigen van je lichaam klonk toch wel erg goed. Ontgiften, wordt het ook wel genoemd! Dat zou ik wel een keer willen!

Ik heb deze kuur gewonnen en was daar enorm blij mee. Toen ik las dat ik gewonnen had, kreeg ik gewoon een brok in mijn keel en tranen in mijn ogen. Als eerste heb ik natuurlijk mijn mannetje gebeld met het goede nieuws. Omdat hij mijn steun en toeverlaat is, maar ook omdat hij mij in een reactie had gezet bij de prijsvraag.
Vervolgens heb ik een bericht op Facebook gezet, waarin stond dat ik dit gewonnen had. Hier heb ik verschillende reacties op gehad. Sommige mensen feliciteerde mij, vonden het leuk en waren geïnteresseerd. Maar er waren ook behoorlijk wat negatieve reacties! Mensen die het niet begrepen. “Waarom ga je dat doen, je bent al zo slank?”, heb ik heel vaak moeten aanhoren. Ook mensen die deden alsof ze geïnteresseerd waren, maar ik voelde aan de ondertoon dat ze het maar raar vonden. Ik werd hier verdrietig van!
Ik kreeg bijna spijt dat ik het op Facebook had gezet…….bijna…!
Totdat Chantal Ruigrok (die zelf ook aan het Detoxen is, maar een andere kuur doet) reageerde met de vraag: “Detoxen heeft toch niks met slank zijn of worden te maken? Zet ‘m op kanjer, You can do this!”
Bedankt Chantal, dat had ik even nodig! Iemand die weet waar ze over praat en mij niet veroordeelt!
Dus als ik op Facebook zet dat ik blij ben en dat ik iets graag wil doen, dan zet ik dat er op voor mezelf en voor de mensen die het leuk vinden om te lezen. En als jij het niet leuk vind? Dan scroll je maar lekker verder en dan moet jij het vooral niet zo doen!

Voor iedereen die niet weet wat het precies inhoudt, hier kan je lezen wat het is: openaboutfood.nl

 

 


9 thoughts on “Woordje vooraf aan mijn Detox-kuur”

 1. Tessa, super mooi geschreven!! Kan me voorstellen dat je er vorige week nog al dubbel in zat, blij dat je gewonnen had en kon gaan doen wat je al heel lang wilt en teleurgesteld in de reacties die je kreeg. Echter het is jou keuze!! Daar mag je trots op zijn. Heel veel succes met de kuur en dat je je na de kuur maar supergoed mag voelen

  1. Nico, ik ben altijd heel gek geweest op brood. Alleen had ik nooit genoeg aan 2 boterhammen in de ochtend en 2 in de middag. Ik kon wel een heel brood op. En die 2 boterhammen waren ook altijd in een tijd van 2 minuten op en dan had ik nog heel veel honger/trek. Of het goed of slecht is, weet ik niet zo goed.
   Het is ook niet zo dat ik het helemaal niet meer eet. Als we gaan bbqen bijvoorbeeld eet ik gewoon een lekker stokbroodje mee hoor. En de croissantjes op zondagmiddag laat ik ook echt niet staan 😉

 2. Top van je en Go For It, niks van aantrekken meis, heb diep respect voor jullie 🙂
  Ik ga zeker je Blogg lezen en ben erg benieuwd.

 3. Hi Tessa,

  Het heeft inderdaad niets met slank zijn/worden te maken. Je hebt mensen die detoxen zoals jij dat gaat doen en mensen die denken dat ze detoxen terwijl ze liggen te slapen door detoxpads onder hun voeten te plakken.

  Ik ben benieuwd naar je ervaringen!

  Succes / veel plezier / eetsmakelijk? 😛

  Liefs Tanja

 4. Mooi geschreven Tessa! Vooral dat laatste stukje over de opbeurende woorden van Chantal en dat je hierdoor er weer helemaal positief tegenover staat. Zou zo zonde zijn als je je door anderen laat weerhouden van iets dat je zo graag wilt. Top dat je naar jezelf luistert en doet wat jij wilt!!!
  Heel veel succes en plezier tijdens de kuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *