Ik hardlopen? Wat denk je zelf!

0 Comments

CPC halve marathon

Hardlopen? Ik? Doe ff normaal!

Ongeveer rond de zomervakantie 2016 moet het geweest zijn dat ik bij mezelf dacht “fuck it, ik doe het gewoon!”. Wat doe ik ‘gewoon’? Mezelf inschrijven voor mijn eerste marathon. Inmiddels ben ik een half jaar verder en vraag me soms af of het wel verstandig is. Maar ik geef niet op, doel is nog steeds om mijn eerste marathon te lopen in 2017. Yep, een marathon. 42km en 195 m. Best een pittig stukje. Maar voor veel mensen toch zo’n mijlpaal. Ook voor mij.

Als je mij 15 jaar geleden zou zeggen dat ik me ooit voor een marathon zou inschrijven, had ik je voor gek verklaard. Lopen was nou niet echt mijn ding. Sprintjes trekken prima, lange tijd was ik zelfs sneller dan menigeen. Maar als er een keer een voetbaltraining afgekeurd was en de trainer besloot weer eens een ‘rondje Put’ (rondje hardlopen om een zwem meer in Rijswijk genaamd ‘de Put’) te doen, dan was het chagrijn snel aanwezig.

Totdat ik wat ouder werd. Voetballen werd een lager niveau. Trainingen werden wat minder. En als je dan toch in vorm wilt blijven, moet je wat anders gaan doen. Ik ging wat hardlopen voor mezelf. Misschien zou ik er ooit de lol van inzien. En op een gegeven moment kom je op een punt dat je het toch officieel wilt maken. En als je dan in de Haagse regio woont, dan is de CPC een must. Nee, niet de halve marathon, maar de 10km. Net begonnen hè, dus niet gelijk gek doen.

City Pier City | Den Haag

Zo gezegd, zo gedaan. Ik schat in dat het een jaar of 12 geleden is dat ik me voor het eerst inschreef voor deze loop. Ik kan me nog redelijk goed herinneren toen ik voor de eerste keer van Den Haag CS naar het Malieveld liep. Best een beetje gespannen. Mijn tijd weet ik niet meer precies, het was ergens rond de 65 minuten, maar vanaf dat moment was ik om. Wat een sfeer, wat een entourage. Superleuk! En wat veel mensen? Volgens mij was de CPC qua grootte nog niet wat het anno 2017 is, maar wel groot. Zeker als je het net zoals ik nog nooit meegemaakt hebt. Als ‘niet-loper’ kon ik me niet voorstellen dat er zoveel mensen het leuk vinden om hard te lopen. En wat ik al helemaal niet verwachtte is hoeveel bekenden je tegenkomt, waarvan je niet zou verwachten dat ze ook hardlopen.

Na de loop, op het Malieveld, liep ik trots rond. Bek af, maar wel met die medaille om mijn nek. Ik had het toch maar mooi even geflikt. Toen ik weer naar Den Haag CS liep, kwam ik allemaal mensen tegemoet die de heenreis naar het Malieveld aan het maken waren. Dat waren de halve marathon deelnemers. De halve marathon! 21,1km! Dat is ver! Als je dat doet, dan zit er echt een steekje bij je los. Sjezus wat een held ben je dan. Ik keek behoorlijk op tegen die mensen.

En nu?

Inmiddels is het 2017 en heb ik net mijn 5e halve marathon (allemaal CPC uiteraard) achter de rug. Ik ben ook zo’n held. In ieder geval voor 100% in mijn beleving. Voetballen doe (lees: mag) ik niet meer. Daarvoor in de plaats is er hardlopen, bootcamp en obstracle runs gekomen. En toen was daar ineens dat moment. Die ingeving ergens rond de zomervakantie van 2016. “Ik ga me inschrijven voor de marathon!”.

 


One thought on “Ik hardlopen? Wat denk je zelf!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *