Detox Dag 7

2 Comments

Zondag 11-10-2015

Vandaag was tot nu toe voor mij toch wel de zwaarste dag van de hele kuur!
Alhoewel het positief begon, want de weegschaal gaf aan dat ik niet was afgevallen ten opzichte van gisteren (dus nog steeds 53,5 kg).

Ik begon deze dag met een glas water met Magnesium op een nuchtere maag. Nou, dat was een hel kan ik je vertellen! Zo vies. Maar echt zo enorm vies dat ik ging kokhalsen. Nee, dit wil ik niet! Dit vind ik het niet waard. Dus na een half glas opgedronken te hebben met pijn en moeite, heb ik de andere helft weggegooid en besloten dit mezelf niet een 2e keer aan te doen (dit zou ik 2x moeten drinken tijdens de 2e fase). Daarbij kwam dat dit een laxerende werking zou hebben en ik kan je vertellen dat ik dat helemaal niet nodig had, want na gisteren ben ik vanmorgen ook al weer 2x naar de WC geweest voor ontlasting!

De ochtend verliep verder eigenlijk prima. De andere Powergoodies en sapje gingen er prima in en ik was lekker aan het rommelen in huis.
Maar hoe later het werd, hoe depressiever ik eigenlijk werd. Ik heb mezelf wel 100x de vraag gesteld; Waarom? Waarom? Waarom doe ik dit eigenlijk? Zal ik er mee stoppen?
Alle lekkere dingen die ik de afgelopen 4 dagen heb moeten afslaan, kwamen in mijn hoofd gewoon nog een paar keer voorbij. Ik was helemaal klaar met de sapjes. Ik wilde zooooooooooo graag iets anders eten. Al was het maar een stukje komkommer! Ik wilde geen sapjes meer. Zoek het maar uit met die sapjes. Ik eet nog liever niks dan dat ik weer een sapje moet nemen. En dat heb ik inderdaad gedaan …….over de hele dag heb ik twee sapjes op ๐Ÿ™

Aan het begin van de middag heb ik de spoeling gedaan. Omdat ik tot nu toe zoveel ontlasting had gehad en daardoor mijn kontje nogal gevoelig werd, heb ik in overleg met Marvin besloten om het bij 1 spoeling op een dag te houden. Ik denk dat dit ook een hoop tijd scheelt. Met een spoeling ben ik toch wel 45 minuten tot een uur bezig. Dan wil ik nog even douchen. En dan wil ik ook de WC nog schoonmaken en die zak moet ook gereinigd worden, dus al met al gaat er nogal wat tijd in zitten.
Vandaag was ik al iets minder aan het klooien dan gisteren dus dat is wel positief.
Toen ik op de WC ging zitten, kwam er in eerste instantie eigenlijk helemaal geen zooi mee naar buiten, dus ik was nogal verbaasd. Ben ik nu al schoon van binnen? Nou Tes, maak je niet druk hoor, er zit nog genoeg rommel in je lichaam ๐Ÿ˜‰ Een paar seconde later kwam namelijk wel de hele ellende mee naar buiten!
Achteraf heb ik toch wel het idee dat er verbetering in zit, omdat het ook hier bij bleef. Ik heb in tegenstelling tot gisteren namelijk hierna geen ontlasting meer gehad.

Eigenlijk zou ik vandaag mee doen aan de Harbourrun. Maar het werd me afgeraden om dat te doen tijdens deze kuur. Ik was het daar zelf wel mee eens en Tanja was zo lief om mijn kaartje over te nemen. Ik heb hier eigenlijk altijd vrede mee gehad tot vandaag. Vandaag baalde ik namelijk flink dat ik niet mee kon doen! Ik wil ook weer lekker sporten!
Omdat Marvin de auto mee had, moest ik op de fiets naar de Hoogvliet. Nou, serieus, dat was me toch frustrerend! Waar was mijn kracht gebleven? Het leek wel of ik potverdorrie niet vooruit kwam op die fiets. Dit verklaarde overigens wel dat het maar beter was dat ik niet mee deed aan de Harbourrun ๐Ÿ˜‰

Aan het einde van de middag was ik zo negatief/depressief dat ik wel kon janken! Ik ben mijn bed in gegaan. Niet omdat ik moe was, maar gewoon omdat ik het niet meer zag zitten. En ik had het koud! En weet je wel hoe lekker warm het is onder mijn dekentje?!
Gelukkig kwam Marvin thuis om mij te knuffelen. Hij heeft nadat hij keihard heeft gebikkeld op de Harbourrun gewoon nog even staan stofzuigen en ook nog het eten gemaakt voor hem en de kinders. En al die tijd lag ik mijn bed, mijn tranen te bedwingen. Ik voelde me zwak! Niet slap, maar een slappeling!
Eigenlijk had het andersom moeten zijn. Marvin had lekker even op bed moeten liggen en ik had aan het werk gemoeten! Ik voelde me schuldig…..

Ik ben mijn bed pas uitgekomen om beneden Penoza te kijken. Terwijl we dat keken, heeft Marvin mij nog vriendelijk verzocht om dat tweede sapje wat ik nog niet op had, toch nog even op te drinken. Dat heb ik dan maar gedaan…..met tegenzin. Ik had overigens de Kamut dit keer in dat sapje gedaan zodat ik het niet met water of jus d’orange in zou hoeven te nemen.
Na Penoza ben ik weer mijn bed in gedoken en gaan slapen in de hoop dat ik me morgen beter zou voelen!

Om mezelf een beetje op te vrolijken, heb ik vandaag ‘stout’ gedaan. Ik heb 1 slokje (ja echt maar 1 slokje) jus d’orange gedronken. Ik denk dat dit wel is waar het ook om draait: wat kan een mens toch genieten van 1 slokje!! Je leert zo wel je eten waarderen!


2 thoughts on “Detox Dag 7”

 1. Hoe lang duurt de kuur nog Tes?
  Lijkt me heel heftig, maar aan de andere kant toch ook zรณ heerlijk om te weten dat je eens helemaal schoon bent vanbinnen. Tegen die pijn kun je je kontje het beste insmeren met een flinke klodder vaseline. Succes meisje. Houd nog even vol!! Kus!!

  1. Hoi Trudy,
   het afbouwen van eten duurde 5 dagen, het sapvasten duurt ook 5 dagen en het opbouwen van eten duurt 4 dagen.
   Ik heb het inderdaad ingesmeerd met vaseline. Bedankt voor de tip! Heb er gelukkig al geen last meer van ๐Ÿ™‚
   Bedankt voor je lieve berichtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *