Detox Dag 6

0 Comments

Zaterdag 10-10-2015

Fase 1 (afbouwen) zit er op! Vanaf vandaag begint fase 2 (Sapvasten en spoelingen). Dit is voor mij het echte Detoxen. Nu gaan we dus voor het echie!
Ik mag vanaf nu alleen nog maar een sapje nemen als ontbijt, lunch en diner. Daarnaast mag ik alleen nog water en thee (kruidenthee, theïne-vrij) drinken. Verder dus niks!!
Ook moet ik nu iedere dag spoelingen (Klysma’s) gaan doen. In het boekje staat een spoeling in de ochtend. En die in de middag en avond staat als optie. Dat komt mooi uit, want ik heb vandaag echt geen tijd voor een 2e spoeling! Dus vandaag doe ik 1 spoeling en vanaf morgen ga ik voor 2 spoelingen op een dag.

Ook vandaag begin ik weer op de weegschaal. 53,5 kg. Dat is te weinig vind ik, maar het is niet anders 🙁

Vooraf wist ik al dat ook dit een lange dag zou worden. Allebei de kids moesten deze ochtend voetballen. In de middag hadden we een feest van Claudia van 14.00 uur tot 20.00 uur in Rhoon en daarna hadden we ook nog een feest van Ruud in Madestein (Den Haag).
Vooraf had ik dus bedacht hoe ik alles ging doen. Ik zou met Gaby naar de voetbal gaan, want die moest al om 8.00 uur bij SoccerBoys zijn. Ze zou spelen om 8.45 uur dus dan zou ik na haar wedstrijd nog even naar huis kunnen gaan voor een spoeling (klysma) en dan kon ik sapjes maken voor de rest van de dag en die zou ik dan mee kunnen nemen.

Nu moest ik 20 minuten voordat ik in de ochtend en in de avond een sapje nam, eerst een glas water met een eetlepel Psyllium Husk (powergoodie) drinken. Voor de lunch nam ik nu een glas water met Innerlife. Dus ook die powergoodies moest ik allemaal mee nemen.

De sapjes waren best lekker. Die zal ik best vaker gaan nemen. Ze vullen ook goed en heb eigenlijk verder geen trek tussendoor. Grappig, want normaal zou ik zeggen dat ik het echt niet zou redden alleen op een ontbijt, lunch en diner. Maar dit kan dus wel.
Het enige wat ik vandaag echt weer heel moeilijk vond, was de BBQ op het feest van Claudia. Wat zag dat er goed uit zeg! En terwijl iedereen heerlijk aan het smullen was, moest ik een sapje nemen. Ook lekker, maar toch anders. Ik had er immers al 2 op die dag.
Ook op het feest van Ruud kwamen er allerlei lekkere dingen voorbij. Saté met brood, maar ook lekkere borrelhapjes. Ondanks dat Ik dit heel moeilijk vind, heb ik netjes alles afgeslagen en alleen maar water gedronken. Alcohol drink ik normaal ook niet en fris lust ik wel, maar drink ik thuis eigenlijk ook bijna nooit, dus ook daar had ik geen moeite mee. Wel met die glazen jus d’orange die dan voor mijn neus staan. Ohh, wat zou ik ook graag zo’n glaasje willen zeg!

Ook heb ik vandaag mijn eerste spoeling gedaan. Dat was best even een gedoe. Hoe ga ik dat aanpakken? Marvin was met Joeri naar de voetbal dus die kon me ook niet helpen. Eigenlijk wilde ik de kids hierbuiten laten, maar ik kreeg het in mijn eentje echt niet voor elkaar, dus na wat vloeken heb ik toch maar Gaby om hulp gevraagd. Zij heeft de zak voor mij omhoog gehouden. Ik had niet het idee dat het haar ook maar iets interesseerde wat ik aan het doen was, dus denk niet dat ze er schade aan over zal houden 😉
De spoeling deed geen pijn, maar zoals ik al zei, heb ik gewoon vooral in het begin best zitten klooien/stuntelen.
Er kwam wel echt mega veel zooi en ontlasting uit mijn lichaam en de badkamer was compleet vergast! Ik heb maar gelijk de badkamer een schoonmaakbeurt gegeven en ben zelf nog even onder een lekkere warme douche gestapt.
De rest van de dag moest ik behoorlijk vaak naar de WC om te plassen. Elke keer als ik ging plassen, kwam er nog steeds ontlasting en zooi mee. Aan het eind van de dag had ik best wel wat last van mijn kont van al die ontlasting en elke keer afvegen.

Al met al vond ik het vandaag best lastig. Sapjes zijn lekker en voldoende. De spoeling was ook te doen, maar achteraf heb ik wel last van het aantal keer naar de WC moeten gaan. Maar al het lekkere eten wat voorbij komt, vind ik toch nog wel het moeilijkste!! Ik voel me verder nog steeds goed (niet slap) en heb nog geen last van bijwerkingen. En ondanks het sapvasten en de spoeling, heb ik niet het idee dat ik vandaag nog meer ben afgevallen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *